Voor mensen met een hulpvraag op het gebied van dyslexie, dyscalculie, AD(H)D of autisme

Bram (14 jaar)

Ervaring van de moeder van Bram:

Onze zoon is hoog sensitief en beelddenker. Hierdoor heeft hij erg veel last van overprikkeling van zijn zintuigen. Geluiden, licht, emoties en gevoelens komen veel harder binnen dan bij een ander persoon.

Als beelddenker is het best lastig je de leerstof op het onderwijs eigen te maken als de les wordt aangereikt in woorden. Omdat onze zoon vast liep in het onderwijs zijn wij naar Gerda gegaan voor advies. Eerst hadden we een gesprek vooraf en al snel werd mij duidelijk dat mijn zoon baat zou kunnen hebben bij deze methode.

Vijf dagen is hij in counseling geweest en na vijf dagen heeft hij voor het eerst in zijn leven een boek gelezen. Dat was voor ons zo een openbaring! Ook de ondertiteling van de televisie gaat veel beter dan voorheen, we kunnen nu samen een film kijken. Ook merk ik aan onze zoon dat hij zekerder is geworden. Hij vraagt om veel minder hulp bij het huiswerk maken en gaat zelf aan de slag zonder dat wij hem er op moeten wijzen. Ook dat is zeer positief, want mede daardoor is de sfeer in huis ook beter geworden en hebben we er eigenlijk alle 4 baat bij.

Voor zijn boekbespreking heeft hij een 7,2 gehaald en voor zijn presentatie Duits een 7,5 dus ook de prestaties op school gaan vooruit.

Al met al zijn wij zeer tevreden over de counseling. Gerda luistert goed naar de ouders en ook naar het kind. Onze zoon heeft de counseling ook als zeer prettig ervaren. Hij ging er met een lach naar toe en kwam met een lach weer thuis. Ook is hij veel minder moe omdat hij geleerd heeft zich af te sluiten voor alle prikkels die anders zo kei hard bij hem binnen komen. Hierdoor is zijn concentratie beter en ook zijn zelfbeeld.

Wij zijn zeer tevreden over deze methode en de manier hoe Gerda werkt met de kinderen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik dit elk kind gun om op deze manier begeleiding te mogen krijgen.