Voor mensen met een hulpvraag op het gebied van dyslexie, dyscalculie, AD(H)D of autisme

Tijme (9 jaar)

Ervaring van de moeder van Tijme:

Kunnen jullie verandering zien in het gedrag van Tijme?

Tijme heeft meer overzicht en daardoor meer rust. Zowel in zijn hoofd als in zijn lijf.
Hij was zich voorheen meestal niet bewust van de chaos in zijn hoofd en doen en laten. Wij in zijn omgeving wel! Na de counseling ziet hij meer helder. Zowel van zichzelf als van zijn omgeving. Belangrijk is dat hij daarbij ook zichzelf centraal kan stellen. Hij gaat niet meer met alle prikkels op de loop.

Kunnen jullie verandering zien in leerprestaties?

Tijme heeft veel meer plezier in het leren. Hij weet zelf beter wat hij wil en kan, en maakt nu gerichter keuzes. Was het eerder een rommeltje rondom zijn tafel en had hij tig lijstjes in zijn hoofd, nu heeft hij alles geordend en ziet hij de logica van bijv. volgorde. Hij heeft kapstokken waar hij nieuwe informatie aan op kan hangen. Dat biedt ruimte en rust.

Is Tijme zich ervan bewust dat hij zelf verandering in gang kan zetten?

Tijme weet dat hij invloed heeft op dat wat hij doet of niet doet. Hij (h)erkent de oorzaken en de gevolgen. Daardoor kan hij nu gerichtere keuzes maken en heeft hij een enorme boost zelfvertrouwen gekregen. Begon hij zich eerder dom te vinden en zichzelf weg te cijferen. Nu straalt hij en voert hij de plannen uit die hij in zijn hoofd heeft. En dat zijn er heel wat!

Welke veranderingen merken jullie als gezin nadat Tijme de counseling heeft gedaan?

Tijme is weer de Tijme zoals wij hem graag zien; gelukkig en tevreden met wie hij is. Hij heeft vertrouwen, is vrolijk en leeft zich uit in zijn talenten. En dat doet hij vol overgave.

Krijgen jullie enige reactie/feedback van school?

Eigenlijk gaat het zo goed op school dat de juf gelijk noemde dat het misschien wel tijdelijk was. We krijgen geen vragen en/of opmerkingen meer vanuit school met wat wij voor hem kunnen doen. “Het gaat lekker” was het antwoord op mijn laatste mail met de vraag of wij als ouders nog iets voor hem konden doen qua schoolvakken.

Verdere opmerkingen?

Gerda is een heel fijn mens; betrokken, oprecht en expert in haar vak. Ze zet het kind centraal en heeft aandacht voor ons als ouders in waar wij tegenaan lopen. Ook haar aandeel in een gesprek met school was erg waardevol. Ze neemt de tijd die nodig is om het kind tot zijn recht te laten komen en dat was precies wat wij zochten.